23.png, 4,2kB
  • 21.png, 4,4kB
  • 22.png, 3,8kB
20.png, 379kB

Вимоги до якості хлібобулочних виробів. Якість хлібобулочних виробів регламентується нормативно-технічною документацією на ці вироби.
Показники якості закладені у відповідні стандарти або технічні умови і мають беззастережно виконуватись. Хліб оцінюють за органолептичними ознаками, такими як зовнішній вигляд, правильність форми, забарвлення верхньої скоринки, стан м’якушки, її розпушеність та смак, запах, а також за фізико-хімічними показниками, такими як во-логість, кислотність, пористість. Перевіряється також вміст цукру й жиру, якщо вони передбачені рецептурою. Форма виробів має бути правильною, скоринка — без великих тріщин і підривів. Забарвлення скоринки — від золотисто-жовтого до темнокоричневого, залежно від виду виробів. М’якушка хліба має бути гарно пропечена, еластична, не крихка, рівномірно розпушена. Смак і запах мають бути характерними для кожного виду виробів. Вони не повинні бути надмірно солоні, кислі або з гіркими.


Протокол дослідження на вміст ГМО (генетично-модифікованих організмів) хлібо-булочної продукції

123


Протокол дослідження на вміст ГМО (генетично-модифікованих організмів) кондитерських вагових виробів

45
Дані дослідження проводила акредитована державна лаборіторія Волинської держстандартметрології


Результати дослідження на виявлення пліснявих грибів і картопляної палички в хлібо-булочній продукції в липні 2016 р.

1085


Результати дослідження на виявлення пліснявих грибів і картопляної палички в хлібо-булочній продукції в листопаді 2016 р.